Tegelzetter Huizen

Tegelzetter Huizen is gespecialiseerd in het zetten en leggen van tegels in badkamer, toilet of keuken. Ook is het mogelijk om je terras door tegelzetter Huizen te laten leggen. Ben jij toe aan een nieuwe badkamer of toilet neem dan vrijblijvend contact op met de TZS Bouwgroep, tegelzetter Huizen! Zij geven je graag advies over je nieuw te realiseren droom badkamer.

Zelf aan de slag als tegelzetter

Het werk van een tegelzetter behoort tot een van de ambachtswerken. Als tegelzetter leg je vloertegels en zet je wandtegels. Dit kan in verschillende ruimtes zijn. Denk aan een badkamer, keuken, toilet maar het kan ook bij een bedrijf zijn. Ben je graag met je handen bezig en houd je van precisie werk dan is het werk van een tegelzetter wel iets voor jou.

Heb je interesse in het werk als tegelzetter kies dan voor een Mbo-opleiding allround tegelzetter, dit is een niveau 3 BBL opleiding.

Wat leer je als tegelzetter

Je leert hoe je tegels moet leggen in tegellijm en in specie. Tijdens de opleiding krijg je ook andere vakken geleerd. Dit zijn over het algemeen vakken die een tegelzetter goed kan gebruiken binnen zijn ambacht. Denk aan, het metselen en het stuken van een wandje in de badkamer die je daarna kan betegelen.

De opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Gedurende de opleiding ben je vier dagen in de week in dienst van een erkent opleidingsbedrijf en ga je 1 dag per week naar school. Gedurende je stage zal je onder een leermeester je werkzaamheden uitvoeren.

Tegelzetter Huizen

De vakbekwaamheid van tegelzetter Huizen

Een goede tegelzetter heeft vakinhoudelijke kennis van het tegelwerk, de verschillende tegel technieken en materiaalkennis. Je moet altijd vakwerk afleveren omdat tegelwerk zichtwerk is. Voegen die niet op elkaar aansluiten of scheef tegelwerk zal altijd een doorn in het oog blijven. Het is dus belangrijk dat je secuur en precies moet werken.

Naast het tegelen moet je ook kennis hebben van elektriciteit omdat je over het algemeen te maken hebt met een natte cel (badkamer). De badkamer moet dus waterdicht gemaakt worden. Al deze competenties bezit tegelzetter Huizen.

Aan de slag bij Tegelzetter Huizen

Nadat je, je Mbo-opleiding Allround tegelzetter succesvol hebt afgerond is het tijd om zelfstandig aan het werk te gaan. Als tegelzetter is er genoeg werk. Je kunt als ZZP-er aan de slag of in loondienst. Als ZZP-er kan je bij verschillende bedrijven tegel werkzaamheden uitvoeren. Misschien heb je wel de ambitie om een eigen tegelbedrijf te beginnen.

Wil jij na het lezen van dit blogartikel toch niet aan de slag als tegelzetter. Neem dan contact op met de TZS bouwgroep, jouw tegelzetter in Huizen. Zij zijn gespecialiseerd in het renoveren van badkamers. Neem vrijblijvend contact op en kijk wat zij voor jou kunnen betekenen.