CNC machine kopen of leasen bij NC Techniek

NC Techniek te Doetinchem heeft al meer dan veertig jaar ervaring in de mal- en modelbouw. Daarbij houden we ons sinds 2008 bezig met het technisch advies voor EAS GmbH. Ook helpen we bedrijven met de selectie van de juiste CNC machine. CNC is een afkorting voor Computer Numerical Control. Dit is een benaming voor computergestuurde machines die worden gebruikt om materialen en halffabricaten te bewerken.

Keus voor de juiste CNC machine en hulp bij de eerste werkzaamheden

Wij staan onze klanten niet alleen bij met het maken van de juiste keus machine. We ondersteunen ook de eerste werkzaamheden op de aangeschafte machines. Uiteraard geven we ook advies over hoe de bijgeleverde software te gebruiken is. Samen met onze klanten bouwen we de CNC machine op maat. Deze machine is volledig afgestemd op uw wensen. We leveren onder andere CO₂-lasermachines, CNC portaalfreesmachines en oscillerende tangentiële messen. Sinds kort  hebben we ook waterstraalsnijmachines (Aquatil) toegevoegd aan ons assortiment.

Beveiligings-hulpmiddelen

Behalve deze machines, levert NC Techniek ook diverse beveiligings-hulpmiddelen, vacuümtafels, software, stofafzuiging en spindels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gereedschapwisselaar in diverse uitvoeringen. Onze machines zijn bruikbaar in de aluminium- en houtbewerkende industrie. De CNC machine in combinatie met de vacuümtafel wordt specifiek ingezet in de kunststofverwerkende industrie, voor de bewerking van POM, PP-PE, Trespa en acrylaten. Zoekt u dus een CNC freesmachine, een CO₂-Lasermachine of een CNC waterstraalsnijmachine? Een machine die helemaal aansluit op uw wensen en voorziene toepassingen? Dan is NC Techniek uw geschikte partner.

Onze CNC machine

We leveren diverse machines, altijd tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. We hebben daarbij service en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Wij stellen de machines op maat voor u samen, volledig afgestemd op uw functionele wensen. Daarbij werken we nauw samen met CNC slijpservice. Dit zorgt ervoor dat we uw verspanende gereedschappen voor de kunststof-, hout-, metaal-, aluminium- en papierverwerkende industrie kunnen slijpen.

CNC freesmachine

EAS fabriceert zowel machines geschikt voor de hobby reclamemarkt en modelbouw. Maar ook grote machines voor industriële toepassingen. Onze machines worden op maat gemaakt bijvoorbeeld voor de meubelindustrie of kleinmetaal. Daarbij kunnen wij voor u een volledige productiestraat neerzetten. EAS maakt tevens machines voor orthopedische schoenmakers. Dit gebeurd met CNC gestuurde snijtafels (voor leer en schoenzolen) en met 4 assen CNC machines (voor schoenleesten). De 4 assen CNC freesmachine zorgt ervoor dat een leest in een doorgang wordt gefreesd.

Fiberlaser CNC Machine

Een fiberlaser is het meest geschikt voor lasersnijden. Binnen een actieve vezel wordt de laserstraal opgewekt. De transportfiber leidt deze vervolgens naar de snijkop van de machine. Een fiberlaser is een stuk kleiner dan een De CO₂-Laser. Toch haalt deze machine beduidend meer vermogen uit dezelfde hoeveelheid stroom. De fiberlaser is geschikt voor het bewerken van zowel dunne als dikke staalplaten. Denk hierbij aan roestvast staal, aluminium en non-ferrometalen zoals koper en messing.

De CO₂-laser CNC Machine

Een CO₂-Laser, ook wel koolstofdioxidelaser genoemd, wekt middels een gasmengsel een laserstraal op. Deze laser is geschikt voor verschillende materialen en dikke metaalplaten. De CO₂-Laser is een efficiënte en relatief voordelige oplossing. Daarom wordt deze veelal in de industriële materiaalverwerking gebruikt.

CNC waterstraalmachines

Mensen gebruiken sinds mensenheugenis de kracht van water voor toepassing in machines  en aandrijvingen. Onze CNC waterstraalmachine maakt het mogelijk om veel verschillende materialen te verwerken. Dit gebeurd op basis van het genereren van de hoogste druk. EAS heeft meerdere CNC waterstraalsystemen met verschillende pompunits. Onze machines leveren daarbij 3800 bar aan druk voor bewerkings-doeleinden. De hogedrukpomp van Hammelman levert deze druk. De frequentieomvormer zorgt daarbij voor de aansturing van het vermogen.

CNC waterstraalmachine

 

De power pack heeft haar eigen SPS-besturing. SPS staat voor Small Processor Systems en communiceert rechtstreeks met de CNC-besturing van de machine. Waterstraalmachines kunnen voor veel bewerkings-toepassingen worden ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan staal, aluminium, VA, hout, schuim, rubber, karton, textiel, leer, kunststof, glas, graniet, schuim, marmer, makrolon, keramiek en piepschuim. Door de brede toepasbaarheid is de waterstraalsnijtechniek populair en interessant.

 

EAS CO₂-lasermachine voor snijden en graveren

Deze machine is recent aan ons assortiment toegevoegd inclusief Vectric CAD CAM. We zijn er in geslaagd om alle lasers te voorzien van Nederlandstalige EAS besturingssoftware, gecombineerd met VCarve PRO 10.5 met lasermodule (als optie).

De organisatie

EAS GmbH wordt in de Benelux vertegenwoordigd door NC Techniek. De CNC machines, CO₂-lasermachines en CNC waterstraalsnijmachines worden door EAS GmbH in eigen beheer ontwikkeld en gefabriceerd. Wij verkopen de machines in Europa en Oost-Azië. Het EAS moederbedrijf is gevestigd in Rheinberg (Duitsland) en stuurt het dealernetwerk aan. Het bedrijf is zowel iso 9001 als Scc gecertificeerd.